LDA

Pressure- cooker sessie 2 in de Cube 5-4-2018


Op 5 april was het LDA te gast in het Cube Design Museum te Kerkrade. Dankzij de inzet van LDA bestuurslid Rob Vermeulen kon het LDA daar een tweede pressure- cooker sessie organiseren. Mede hierdoor waren, behalve LDA designers, ook studenten van Hogeschool Zuyd aanwezig. Deze sessie met 23 deelnemers stond in het teken van twee vraagstellingen gepresenteerd door dhr. F.Tassie van FTA en Dhr. A. Piels van C-ni International.


Ingebrachte problemen waren:
- het verbeteren van bestaande rolstoelen ter bevordering van de algehele bloed circulatie (sessieleider Tim Scheffer)
- het zoeken naar toepassingen voor kunststof restmaterialen uit de automobiel- en kunstgrasindustrie (sessieleider Arjen Wind).

Bijzonder was dat dhr Jos Wetzels, als rolstoelgebruiker, bij de eerste sessie aanwezig was en dus zo uit eerste hand zijn ervaringen kon delen met de deelnemers.

Het middels pressure-cooker sessies ondersteunen van o.a. MKB bedrijven en startups is een van de LDA doelstellingen om industrieel ontwerpers te koppelen aan bedrijven. Onder andere door matchmaking en aquisitie, het stimuleren van start-ups in de regio, designthinking als tool voor innovatie en natuurlijk netwerken, inspireren, value creation.
De resultaten van de sessie zijn beschikbaar bij de sessieleiders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). |
Zowel voor de rolstoel als de reststromen komen vervolgafspraken.

Rinus van den Berg
Voorzitter LDA

dpc2 sessie