LDA

Verslag Pressure Cooker sessie DSM NIAGA - 21 Maart 2019

Op deze eerste lentedag zijn we uitgenodigd door DSM-NIAGA om een exclusieve pressure cooker te organiseren. Niaga® Innovation Center is gevestigd op de Brightland campus en richt zich op circulaire kunststof producten. Met hun innovatieve click-unclick adhesive kunnen diverse kunststoffen worden verbonden en uiteindelijk gescheiden dmv temperatuur. Als pilot is een tapijt type ontwikkeld dat volledig uit gerecycled PET materiaal is opgebouwd.


Valerie Reid (Niaga Innovation Center) en Chantal Jorissen (Product Marketing) ontvingen een stevige LDA delegatie. Na een hartelijk welkom en een bedrijfspresentatie met lunch, werden we rondgeleid langs de productielijn. Heerlijk om te zien met welk een enthousiasme en bevlogenheid DSM-NIAGA bijdraagt aan een sustainable toekomst. Hopelijk wordt dit breed opgepakt door de tapijtindustrie.

foto Niaga pressure cooker

Ze gaven ons twee uitdagingen; “hoe ziet de ideale circulaire tapijttegel er uit?” en “welke andere toepassing zie je voor onze click-unclick adhesive?”. De groep werd opgesplitst en ging onder leiding van onze moderatoren Tim en Marcel aan de slag. Het waren super enthousiaste sessies met een veelheid aan ideeën. Tijdens een plenaire afsluiting werden de resultaten kort samengevat en gepresenteerd aan Valerie en Chantal.
Nogmaals heel veel dank aan alle deelnemers voor jullie fantastische inbreng en Valerie en Chantal voor jullie enorme enthousiasme en positiviteit. Voor zowel het LDA als DSM-NIAGA is de opzet om een pressure cooker exclusief te organiseren prima bevallen. Net als bij alle vorige sessies is de deelname van LDA designers aan de pressure cooker sessies ook bedoeld om business te genereren. Dus schroom niet om met ideeën te komen. Het LIOF stelt voor dit soort initiatieven subsidies ter beschikking.
De volgende brainstorm sessie wordt een mooie uitdaging vanuit de gemeente Maastricht, datum en info volgen.

Marcel Joosten 26-03-2019