LDA

Bedrijfsbezoek en pressurecooker bij DSM-NIAGA - 21 maart 2019

Exclusief voor LDA leden bieden wij de gelegenheid om DSM-NIAGA te bezoeken en met een beperkt aantal LDA-ontwerpers te brainstormen over nieuwe toepassingen.

Maximaal 15 deelnemers kunnen zich hier voor aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Introductie

We worden overspoeld met duurzaamheid events. De circulaire economie is booming! Ja dat dacht u! Zinvolle toepassingen van restmaterialen, regeneraat, zijn nog steeds marginaal in het huidige materiaal transformatieproces. Dat ligt niet aan de bedrijven die actief en innovatief materialen recyclen en upcyclen. Nee het probleem is om producten te ontwikkelen die succesvol zijn in de markt en daarmee ook daadwerkelijk volumes van enige importantie in het circulaire maak en gebruik proces bewerkstelligen.
Daarbij zijn verwerkers kritisch mbt zuiverheid en kwaliteit. DSM weet hier alles van. Al sinds de jaren 80 is dit bedrijf actief in het ontwikkelen en produceren van materialen voor hergebruik. Bijv. Retech petflessen, Reko landbouw folio, Vredestein rubber recycling, Ercom TS-recycling, Ekon stalplaat en kabel afdekking, Ekol kunststof huisafval en natuurlijk het DSM RE-CAP Evergreen proces, later overgenomen door Shaw Industries, voor de recyclage van nylon tapijt.
Op 21 maart bezoeken we wederom een DSM-recyclage bedrijf voor de recyclage van TP-polyesters. De innovatieve Niaga adhesives maken het mogelijk om producten te verlijmen zonder een incompatibele mix van componenten te creëren. Aan het eind van de keten zijn de onderdelen te “un-clicken”.
Als ontwerpers worden we vanmiddag uitgedaagd om te brainstormen over nieuwe toepassingen en zo mogelijkerwijs de circulaire economie te bevorderen.

Programma

2019 03 21 Bedriijfbezoek en pressurecooker DSM Niaga r2