LDA

Bedrijfsbezoek Highlite - 26 september 2018

'A real reality'

Vuurwerk klinkt en vonkt. Alsof Thor de onweer god zelf aan het roer staat. De weinige LDA leden, die er waren, werden aangenaam verrast door een imposante licht en geluidshow bij Highlite. Dit is dus een reality show. Geen VR brillen nodig! De beelden komen rechtsreeks van enorme modulaire LED displays. Iedere led, en dat zijn er vlug tienduizenden, kunnen afzonderlijk, in 3 kleuren, aangestuurd worden.


We zijn te gast bij Huub de la Haije, directeur Highlite international in Kerkrade. Het in de jaren negentig opgericht bedrijf begonnen met een eerste containerlading aan showequipment, is nu een bedrijf geworden dat aan meer dan 70 landen levert en 150 medewerkers in dienst heeft. Highlite mag zich dan ook met trots tot een van de grootste leveranciers van showequipement in Europa rekenen en wereldwijd distributeur van professionele licht en geluid producten.
Design staat hier voor diverse activiteiten: enerzijds componenten en systemen, die op specificatie van Highlite worden geproduceerd, anderzijds het virtuele design c.q. programmering van de benodigde software voor de aansturing van licht- en geluideffecten.
In het industrieterrein Dentgenbach staat het hoofdkwartier van Highlite International. Naast de kantoren van het bedrijf bevinden zich hier ook de magazijnen met een totale oppervlakte van 15000m2. In 2010 is de opslag en overslag van de goederen in het toen gerealiseerde magazijn volledig geautomatiseerd. Vanuit deze opslag worden de goederen gesorteerd, opgeslagen, automatisch klaargezet en ingepakt klaar voor verzending.
Bedrijfsbezoeken bij Highlite zijn zeldzaam. Dankzij Rob Vermeulen konden LDA leden een exclusief inkijkje hebben. Zoals het gigantische volledig geautomatiseerde magazijnhal van 26 m hoog. Maar zeker ook de primeur van een spetterende licht en geluidshow. Die gaf een demonstratie wat er tegenwoordig mogelijk is om met licht en geluid een omgeving te creëren voor een imaginaire surreële beleving in een fysieke realiteit.
Rinus van den Berg

highlite pics