LDA

Leolux design pressure cooker - 21 juni 2018

Wat een prachtige locatie om een pressure cooker sessie te houden! We zijn voor deze derde sessie te gast op de “Via Creandi”, bij LDA lid Leolux in Venlo.
Vandaag is de zomer begonnen en via het uitzicht op de Maas en de open deuren komt die zo naar binnen waaien. Een perfecte setting voor een creatieve sessie.
Vanmiddag nemen de ongeveer 25 deelnemers, voornamelijk LDA designers, twee bedrijven onder de loep: Dorel Maxi-Cosi: "the worldwide leader in child car safety and mobility" uit Helmond en Staco Grating technology uit Reuver: "the preferred supplier in every challenging grating and façade project".


Deze sessie is georganiseerd door Marcel Joosten, tevens sessie leider voor Dorel. Ik zelf begeleid de Staco sessie.
Don van Montfort, Product Development Manager bij Dorel, en Paul Habets van Code product solutions, willen brainstormen over de toekomst van het auto baby zitje als de ouders gaan rijden in autonome auto’ s.
Luc Habets, application development manager bij Staco Grating technology, wil sparren over nieuwe toepassingen voor hun roosters technologieën. Hij wilt vooral heel veel mogelijke toepassingen.

Don en Luc verstrekken via plenaire sessies informatie over het specifieke onderwerp. Het blijkt dat het brainstormen over kinderzitjes in autonoom rijdende auto veel aspecten boven water brengt, die zeker een leidraad kunnen zijn voor toekomstige ontwikkelingen.
De Staco sessie verloopt via een gestructureerde sessie en levert een 100 tal ideeën op verdeeld over applicaties, materialisaties en duurzaamheid.

Na de plenaire presentaties zijn er groepsessies, die via brainstormen, divergeren en convergeren gestalte krijgen in allerlei ideeën, concepten en mogelijke strategieën. Deze worden gedeeld met alle deelnemers via beknopte plenaire presentaties van de sessie leiders.
We sluiten aan het eind van de middag deze eerste zomerdag af met een borrel en hapjes.

Rinus van den Berg 28-06-2018

leolux DPC3 sessie foto