LDA

Design Pressure Cooker sessie bij Mosa 22-02-2018

Het middels pressure cooker sessies ondersteunen van o.a. MKB bedrijven en startups is een van de LDA doelstellingen om industrieel ontwerpers te koppelen aan bedrijven.
Na een wat moeizame start in september 2017, inzake het verwerven van probleem eigenaren, worden we nu geconfronteerd met een tiental vragen vanuit diverse sectoren van de maak-industrie. Daarom heeft het bestuur besloten om drie sessies te organiseren: één bij Mosa, één bij de Cube en één in de regio Venlo.
De sessie bij Mosa was, in alle bescheidenheid, heel succesvol.

De uiteenlopende onderwerpen, zoals gewasbestrijding, spuitgietbaar cement en een interactief display systeem, tonen aan dat wij als industrieel ontwerpers breed inzetbaar zijn en dat design en designthinking een onontbeerlijke input is voor productontwikkeling. Met de opkomst van bijna 20 LDA ontwerpers en hun enthousiasme en professionele oplossing gerichte input zijn de probleem eigenaren, naar eigen zeggen, tevreden naar huis gegaan. Door het netwerken en linken zijn individuele follow-up sessies tussen ontwerpers en bedrijven een mogelijk vervolg.
Een extra woord van dank aan Remon Veraart (directeur van Mosa) om ons te hosten in de prachtige vergaderzalen en met een uitstekende verzorgde lunch.
Rinus van den Berg
Voorzitter LDA

foto pres cook web 22022018 900x506