LDA

Verslag bedrijfsbezoek Cox-Geelen 20-04-2017

In de receptie worden we al “on screen” verwelkomd. Jammer dat er de nodige afmeldingen waren. Ook last minute!
Commercieel directeur Guido van Oijen, ontwerper Bert Duinkaars en product manager Marcel van Banning verwelkomen ons in de ontwikkeling en research afdeling.
Daar zijn een 10 tal mensen dagelijks bezig met productontwikkeling.
Cox Geelen bestaat al bijna 150 jaar en vindt haar oorsprong in Roermond als kunstsmederij. Het gaat met dhr. Cox goed in die tijd, want hij was de eerste Nederlander die een Mercedes kocht. Als de firma 100 jaar bestaat verhuizen ze naar de huidige locatie in Eijsden.
Cox Geelen is Europees marktleider in rookgas afvoerkanalen.

Door de aardgasvondst en daarmee het massaal overschakelen op gas gestookte CV ketels neemt de omzet een enorme vlucht. Rookgas afvoer- buizen transformeren van staal naar aluminium. Met de ontwikkeling van de HR ketels zijn nu rookgas afvoeren vrijwel volledig van PP. Een prachtig voorbeeld van innovatieve productontwikkeling is de CoXhybrid. Een volledig kunststof rookgas afvoersysteem voor meergezinshuizen. Dat is werkelijk een knap staaltjes engineering en productie.
Systemen dat is wat Cox Geelen levert. Voor de open markt en dedicated voor diverse CV ketel producenten. Naast al die veelheid van hulpstukken en materialen ook nog in diverse diameters. Het is knap dat binnen een maand project gebonden producten de fabriek verlaten. Een logistiek wonder op zich zelf. De fabricage zelf is nagenoeg volledig in huis van staal of aluminium op de rol via snijden, buigen, lassen, poeder coaten en assembleren, verpakken, opslaan en verzenden.
Bijna ieder Nederlander heeft wel een Cox-Geelen product in zijn huis….zonder dat te weten. Zij zijn de behoeders van onze veiligheid middels efficiënte en innovatieve rookgasafvoer systemen.

Rinus van den Berg 21-04-2017

pics cox