LDA

LDA bestuurswisseling

Beste LDA leden. Wij zijn trots om na een “overgangsjaar” uw nieuwe LDA team te presenteren.
Met ingang van 2 februari 2017 is Rinus van den Berg door de LDA leden gekozen als de nieuwe bestuursvoorzitter . Van den Berg volgt daarmee, na negen jaar, Rob Vermeulen op.
Rob Vermeulen volgde in 2009 na 6 jaar LDA oprichter ir. Marc Meijers, directeur MMD, op.
Rinus (1948) was ruim 30 jaar werkzaam voor DSM als industrieel- en bouwkundig ontwerper.
Naast zijn werkzaamheden voor DSM was hij tutor Industrial design aan de bouwkundefaculteit van de Technische Universiteit Eindhoven.
Als Industrial & architectural designconsultant is hij betrokken bij de productontwikkeling voor diverse bedrijven.

De taak van aftredend penningmeester Fons van der Mullen is overgenomen door bestuurslid Fons op het Roodt (1950). Hij studeerde o.a. werktuigbouw en Industrial Design aan de AIVE, tegenwoordige Designacademie in Eindhoven. Naast bijna 40 jaar ervaring bij Vostermans Companies, sinds 2007 eigenaar van een design en ontwikkelbedrijf voor 3D producten en 3D printen. Daarnaast medeoprichter van ReeQ bv, gespecialiseerd in apparatuur voor professionele recycle-apparatuur voor printercartridges.
Hans Plug, onze aftredende secretaris, wordt vervangen door Marcella Pinckers. Marcella heeft haar sporen verdiend als beleidsmedewerker kunst en cultuur bij de Provincie Limburg waar zij zich voornamelijk heeft bezig gehouden met de sector creatieve industrie. Sinds twee jaar is zij werkzaam als strategisch beleidsmedewerker cultuur bij de gemeente Eijsden-Margraten.
Daarnaast zijn we verheugd met het aantreden in 2016 van Tim Scheffer Industrial Designer afgestudeerd aan de TUE.

fotos LDA  bestuur 2017

Marcella en Tim brengen mede daarmee de nodige verjonging in ons bestuur. Rob Vermeulen is blij met deze wending na negen jaar voorzitterschap. We moeten voorsorteren op de toekomst. Rob blijft lid van het bestuur en zal o.a. de contacten met de Provincie en Cube Designmuseum blijven behartigen. Naast Marcella hebben we ook de tomeloze inzet van Irma Vermeulen die de nodige ondersteuning levert aangaande secretariaat
.
Het bestuur bedankt Fons van der Mullen en Hans Plug voor hun jarenlange inzet en toewijding binnen het bestuur. Zowel Fons, via Magenta Engineering, als Hans via DSM Dyneema, blijven gewaardeerde LDA leden die we hopelijk regelmatig mogen begroeten op onze bijeenkomsten.