LDA

Océ

   

ES1000 copier

Mosa

Mosa gevelsysteem tegels

Lamers Tooling

Matrijs voor microscoop kappen

Leolux

   

Fauteuil Pallone

GBO Design

   

Fancom Lumina

DSM

   

Dyneema vezel

Staco

 

 Rooster technologie

4D Design

   

3D schakelbare elementen

Home

Welkom bij de Limburgse Design Associatie

De LDA is een platform in de regio voor bedrijven en vertegenwoordigers van het vakgebied Industrieel Ontwerpen.
Het doel is te netwerken, ideeën en ervaringen uit te wisselen en waar mogelijk Limburg op de kaart te zetten binnen het (inter-)nationale vlak van productdesign.

Met productdesign wordt bedoeld : het ontwerpen en ontwikkelen van functionele 3-dimensionale, seriematig vervaardigde producten waarbij expliciet aandacht wordt besteed aan zaken als vormgeving, ergonomie, materiaalgebruik, produceerbaarheid en duurzaamheid.
 
Doelstellingen van de LDA zijn:
• Realiseren en bevorderen van netwerken tussen de leden van de vereniging.
• Promotie van productdesign in de provincie Limburg en de Euregio.
• Het vormen van een gesprekspartner c.q. belangenvereniging en klankbord ten aanzien van design in Limburg.
• Informeren van met name MKB bedrijven die met design aan de slag willen.
 
Op deze site vindt u enige informatie over de LDA, de activiteiten en de leden alsmede enkele actuele nieuwtjes.

Voor verdere informatie of vragen kunt u hier contact met ons opnemen

Actueel

 • Verslag LDA webinar - 11 juni 2020

  Door Corona locked down maar niet on hold!
  Om langzamerhand weer onze activiteiten te kunnen ontplooien, hebben wij een korte online LDA presentatie georganiseerd op 11 juni. Om e.e.a. goed te kunnen regelen zijn wij uitgegaan van maximaal 10 deelnemers.
  Dankzij onze secretaris en Teams leider Cindy Ras was de sessie met ongeveer 10 deelnemers als try-out een succes.
  In deze webinar adresseerden wij twee onderwerpen:
  “Design voor circulariteit, introductie” door Industrial & Architectural designer tevens LDA voorzitter Rinus van den Berg  en
  “LCA analyse als tool voor productontwikkeling” door Koen Goorman, Natural Science Engineer bij Blue Engineering.

  Lees meer...  
 • Oproep aanmelding Showroom Limburg 2020

  Van 20 november 2020 tot en met 16 mei 2021 organiseert Cube design museum voor de derde maal de tentoonstelling Showroom Limburg. Hiermee wordt een actueel beeld geschetst van de creatieve sector in en uit Limburg. Zowel startende, als (inter)nationaal gevestigde designers en bedrijven tonen recent eigen design. De projecten zijn onderverdeeld in de categorieën: consument, bedrijfsinnovatie, habitat, mode, diensten, sociaal, communicatie, interactie (digitaal), voeding, design fiction en biodesign. De designers hebben met elkaar gemeen dat ze allen wonen of werken in of afkomstig zijn uit Limburg. Of opgeleid zijn in Limburg.

  Denk je dat jouw project of product een plek verdient in deze tentoonstelling? Vul dan a.u.b. het formulier in en we nemen contact met je op. Aanmelden is mogelijk tot 1 mei 2020. https://www.cubedesignmuseum.nl/nl/aanmelden-showroom-limburg-2020

   
 • Verslag LDA nieuwjaarsborrel - 6 februari 2020

  Verscholen tussen binnendijken van Stevensweert hadden een 25 tal leden de weg naar Hopensche Molen te Stevensweert gevonden voor onze nieuwjaarsborrel.
  In een goed warmgestookt lokaal met een heel lange tafel werden we ontvangen met koffie en vlaai. Alhoewel dat was de planning maar de vlaai ontbrak…
  Bezuiniging van de nieuwe penningmeester?
  Nou ja en als we toch weer als club bij elkaar zijn dan gaan we natuurlijk niet alleen borrelen maar ook weer design story’s presenteren. Na een kort overzicht van de voorzitter over de activiteiten in 2019 volgde een intermezzo over beeldende kunst en LDA leden pitchers over Start-up’s bij BIF en innovatieve ontwikkelingen bij Staco.

  Lees meer...  
 • Subsidieregeling creatieve maakindustrie Gemeente Maastricht - 24 januari 2020

  Sinds 2014 is de creatieve maakindustrie in Maastricht uitgegroeid tot een sector die nationaal en internationaal meetelt.
  Voor een duurzame verankering in de Maastrichtse economie en samenleving stimuleert de gemeente nieuwe initiatieven met subsidies en huisvesting.
  Bent u bezig met een project dat de zichtbaarheid, het ondernemerschap of de netwerken binnen de creatieve maakindustrie ten goede komt? Dan kan Gemeente Maastricht u wellicht ondersteunen met subsidie. Het gaat hierbij om de sectoren kunst, media & entertainment en creatieve zakelijke dienstverlening.

  Lees meer...  
 • Plastic is even more fantastic…If we use it well ! - verslag event 14 november 2019

  Het was een geanimeerde bijeenkomst 14 november bij Ipanema Bonnefanten in Maastricht. Een prima locatie met goede service.
  De ongeveer 35 deelnemers kregen een gedetailleerd inzicht over de toekomst van kunststof productie middels lezingen van Steven de Boer (Sabic), Jan Ravenstijn (ex DSM) en Eugene Rudolf (Veolia).
  Rinus van den Berg, voorzitter LDA, gaf een korte introductie m.b.t. de mens in de maakketen.
  De negatieve connotatie van plastic anno nu komt vooral voort uit ergernis aan de gevolgen van de wegwerpmaatschappij. En die wordt gefaciliteerd door de maakketen en leidt o.a. daardoor mede tot misbruik bij consumenten.

  Lees meer...