LDA

Océ

   

ES1000 copier

Mosa

Mosa gevelsysteem tegels

Lamers Tooling

Matrijs voor microscoop kappen

Leolux

   

Fauteuil Pallone

GBO Design

   

Fancom Lumina

DSM

   

Dyneema vezel

Staco

 

 Rooster technologie

4D Design

   

3D schakelbare elementen

designwens lda 2021

Design is het transformeren van data in informatie. Informatie is kennis, is een product. Met kennis creëren we orde in de chaos van de schier oneindige stroom aan data. Door orde kunnen we heel gericht gewenste functionaliteiten formuleren. Middels ontwerp en maak methodieken transformeren wij amorf materiaal, met de ons bekende eigenschappen, tot specifieke functionele geometrieen. De huidige covid pandemie heeft wereldwijd weer design processen gestart om met verworven data kennis te generen over dit virus. Met die kennis kunnen we nu gericht een vaccin produceren.

Die kennis over het virus heeft ook geresulteerd in wereld wijde consensus om besmetting te voorkomen. Simpele regels zoals houd afstand, was je handen en draag een mondmasker.

Tijdens de eerste golf hebben we door deze drie maatregelen het aantal besmettingen geweldig kunnen reduceren. Door even ons gedrag te veranderen. Maar nu met een tweede en derde golf lijkt de wil om gedrag aan te passen gereduceerd. Het lijkt eenvoudiger om een vaccin te ontwikkelen dan om een samenleving te redesignen!

De wereld wijde lockdown resulteert ook in significante reductie van uitstoot. Stimuleert nog meer onze online activiteiten. We reizen minder en vergaderen via Zoom en Teams. Deze pandemie bewijst dat het allemaal wel kan. Meer met minder. Na dit turbulente corona jaar hopen wij dat we in 2021 mede via design de pandemie de baas worden en wellicht het positieve ervan kunnen behouden.

De beste wensen voor 2021!

Bestuur LDA.

 

Actueel

 • Online inspiratiesessie SWOT-analyse - 8 januari 2021

  Met de SWOT-analyse wordt de eerste stap gezet in de richting van een (strategisch) marketingplan. In de praktijk gaat het in de uitvoering van een SWOT-analyse nogal eens mis. Op een goede manier uitgevoerd levert de methode van Analyseren, Concluderen, Creëren en Uitvoeren (ACCU) het vermogen aan een bedrijf om kansen te benutten. Maar het geeft ook aan waar energie lekt. Deze ACCU-methode is een uitstekende manier om in kaart te brengen waar veranderingen nodig en mogelijk zijn.

  Op vrijdag 8 januari organiseert STEM Industrial Marketing Centre een (kosteloze) online inspiratiesessie waarin de principes van de SWOT-analyse besproken worden, om zo de ACCU van je marketingplan op de juiste wijze te voeden.

  Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

   
 • Verslag LDA webinar - 11 juni 2020

  Door Corona locked down maar niet on hold!
  Om langzamerhand weer onze activiteiten te kunnen ontplooien, hebben wij een korte online LDA presentatie georganiseerd op 11 juni. Om e.e.a. goed te kunnen regelen zijn wij uitgegaan van maximaal 10 deelnemers.
  Dankzij onze secretaris en Teams leider Cindy Ras was de sessie met ongeveer 10 deelnemers als try-out een succes.
  In deze webinar adresseerden wij twee onderwerpen:
  “Design voor circulariteit, introductie” door Industrial & Architectural designer tevens LDA voorzitter Rinus van den Berg  en
  “LCA analyse als tool voor productontwikkeling” door Koen Goorman, Natural Science Engineer bij Blue Engineering.

  Lees meer...  
 • Oproep aanmelding Showroom Limburg 2020

  Van 20 november 2020 tot en met 16 mei 2021 organiseert Cube design museum voor de derde maal de tentoonstelling Showroom Limburg. Hiermee wordt een actueel beeld geschetst van de creatieve sector in en uit Limburg. Zowel startende, als (inter)nationaal gevestigde designers en bedrijven tonen recent eigen design. De projecten zijn onderverdeeld in de categorieën: consument, bedrijfsinnovatie, habitat, mode, diensten, sociaal, communicatie, interactie (digitaal), voeding, design fiction en biodesign. De designers hebben met elkaar gemeen dat ze allen wonen of werken in of afkomstig zijn uit Limburg. Of opgeleid zijn in Limburg.

  Denk je dat jouw project of product een plek verdient in deze tentoonstelling? Vul dan a.u.b. het formulier in en we nemen contact met je op. Aanmelden is mogelijk tot 1 mei 2020. https://www.cubedesignmuseum.nl/nl/aanmelden-showroom-limburg-2020

   
 • Verslag LDA nieuwjaarsborrel - 6 februari 2020

  Verscholen tussen binnendijken van Stevensweert hadden een 25 tal leden de weg naar Hopensche Molen te Stevensweert gevonden voor onze nieuwjaarsborrel.
  In een goed warmgestookt lokaal met een heel lange tafel werden we ontvangen met koffie en vlaai. Alhoewel dat was de planning maar de vlaai ontbrak…
  Bezuiniging van de nieuwe penningmeester?
  Nou ja en als we toch weer als club bij elkaar zijn dan gaan we natuurlijk niet alleen borrelen maar ook weer design story’s presenteren. Na een kort overzicht van de voorzitter over de activiteiten in 2019 volgde een intermezzo over beeldende kunst en LDA leden pitchers over Start-up’s bij BIF en innovatieve ontwikkelingen bij Staco.

  Lees meer...  
 • Subsidieregeling creatieve maakindustrie Gemeente Maastricht - 24 januari 2020

  Sinds 2014 is de creatieve maakindustrie in Maastricht uitgegroeid tot een sector die nationaal en internationaal meetelt.
  Voor een duurzame verankering in de Maastrichtse economie en samenleving stimuleert de gemeente nieuwe initiatieven met subsidies en huisvesting.
  Bent u bezig met een project dat de zichtbaarheid, het ondernemerschap of de netwerken binnen de creatieve maakindustrie ten goede komt? Dan kan Gemeente Maastricht u wellicht ondersteunen met subsidie. Het gaat hierbij om de sectoren kunst, media & entertainment en creatieve zakelijke dienstverlening.

  Lees meer...