LDA

Verslag LDA zomerborrel 5-7-2017

Het was een gezellige, ontspannen sfeer op de onze zomerborrel.
Onder het genot van een drankje en hapje vermaakten onze LDA leden met partners zich prima op een mooie locatie.
De avond met als thema leden voor leden, was met 30 °C op het buiten terras van restaurant Boschmolenplas, echt zomers.

We waren vereerd met de aanwezigheid en aftrap van Hans Gubbels, directeur van design museum The Cube te Kerkrade. Sinds kort is The Cube formeel lid van de LDA en gaan we samen meer activiteiten ondernemen zoals in oktober het event “No color,no Glory”. Hij schetste in het kort de ontstaan geschiedenis en activiteiten van The Cube.
Een 10 tal leden hadden een maand eerder al een bezoek gebracht i.v.m. de opening van de “plee” tentoonstelling.

Cindy Ras verraste ons met een inspirerend verhaal over haar activiteiten die zich focussen op duurzaamheid, stedenbouw en de de rol die design speelt in een sociale context.
Zij is docente aan de Fontys academy for creative industries en toonde o.a. ook werk van haar studenten.

Wim Kneepkens van Technique Plastique bv presenteerde het bedrijf met een aantal spraakmakende producten. Naast het gewone spuitgieten is er een toename van complexere producten zoals 2K spuitgieten. Daarnaast is er geïnvesteerd in robotisering van assemblage activiteiten, om de gigantische aantallen ( paar miljoen stuks en meer!) van dit soort processen te kunnen beheersen.

Na een pauze met wat warme hapjes vervolgde, ons nieuwe lid Fred Tassie van FTA, met zijn ervaringen als PUM adviseur.
Met name de ondersteuning van spuitgiet bedrijven in India. PUM is een expertise uitzendbureau van de overheid om kennis overdracht naar andere landen te bevorderen.

Verrast waren we door het persoonlijke verhaal van Rene van Leeuwen. Een man van vele “markten” en een LDA lid van het eerste uur.
Rene gaat zijn design, onderwijs en advies carrière verder uitbouwen met de bouw van een kleinschalig zorg boerderij in Schinveld, Gemeente Onderbanken.

De avond werd afgesloten met een klein college van Jo Geraedts van Océ/ TU-Delft inzake de ontwikkeling van druk, print en kopieer machines en de de toepassingen daarvan in zowel 2D, 2,5 D en 3D objecten o.a. in de reproducties van kunstwerken, geavanceerde robotgrippers en de ontwikkeling van meta-materialen die ontworpen zijn om bijv. anisotrope eigenschappen te kunnen hebben. (b.v. stijf in een richting en flexibel in de tegenovergestelde richting).
Jo, sinds kort met pensioen, gaat naast zijn deeltijd hoogleraarschap in Delft, het museum van Océ vernieuwen.
Hij nodigt ons uit om volgend jaar daar een bijeenkomst te organiseren.

Rond 23 uur werd de avond afgesloten.

Namens het bestuur wensen wij al onze leden een goede zomervakantie.
Rinus van den Berg

lda zomerborrel 2017 1024